Uw zoekresultaten

Vervoer

TESO veerdienst

Naar Texel reis je vanaf Den Helder met Texels Eigen Stoomboot Onderneming. De overtocht naar veerhaven ’t Horntje op Texel duurt zo’n twintig minuten.

Voetgangers betalen € 2,50 voor een ticket. Voor vervoersmiddelen gelden verschillende tarieven, die op de website van TESO te vinden zijn. Op de boot van Texel naar Den Helder wordt niet gecontroleerd, het ticket is een retourticket.

Je hoeft niet te reserveren, maar vooral in drukke periodes is het verstandig een e-ticket te kopen.

Vanaf treinstation Den Helder kun je met bus 33 naar de boot reizen. Dit stukje is ook te lopen.

Lijnbus en Texelhopper

Het openbaar vervoer op Texel bestaat uit buslijn 28 die op vaste tijden rijdt en kleine busjes die je moet reserveren. De vaste buslijn rijdt tussen de Veerhaven, Den Burg en De Koog. Hij sluit altijd aan op de boot.

Voor alle andere bestemmingen op het eiland kun je een klein Texelhopper busje reserveren. Deze busjes brengen je van en naar meer dan honderd opstapplekken over het eiland. Reserveren kan via de website, de Texelhopper app, of telefonisch: 0222 784 000.

Met de auto op Texel

In alle Texelse dorpen en bij alle strandslagen op Texel is er betaald parkeren. Betaald parkeren geldt van maandag tot en met zondag van 08.00 tot 20.00 uur.

Met een Texel e-vignet kun je parkeren op heel Texel. Het Texel e-vignet is een digitale parkeerkaart. Je kunt het Texel e-vignet online kopen of aan de parkeerautomaat.

Je kunt ook per uur betalen bij de automaat met bankpas of creditcard. Betalen met muntgeld is niet mogelijk. Je kunt ook betalen met een app voor mobiel parkeren (bijvoorbeeld Yellowbrick).

Vergelijk aanbiedingen