Uw zoekresultaten

Meer Texel

Den Burg

Zeven dorpen

Op het eiland liggen zeven dorpen. Het grootste dorp is Den Burg, met zo’n 7000 inwoners. Hier vind je eindeloos veel leuke winkeltjes, goede restaurants, een wekelijkse markt. Maar ook de andere dorpen zijn een bezoekje waard. Denk aan Den Hoorn met het prachtige kerkje, Oudeschild aan de haven, of De Koog, pal aan het strand.

De Hors

Nationaal Park Duinen van Texel

Het Nationaal Park Duinen van Texel is heel veelzijdig en bestaat uit verschillende natuurgebieden. De bekendste zijn waarschijnlijk De Slufter, De Hors en De Dennen, maar ook De Mokbaai, Bleekersvallei, Eierlandse Duinen en De Muy zijn prachtig! Natuurbeschermer Jac.P. Thijsse pleitte er in de jaren dertig van de vorige eeuw al voor om van het gehele duingebied van Texel een Nationaal Park te maken. Zijn wens is uiteindelijk op 1 mei 2002 werkelijkheid geworden.

Kaap Skil

Musea

Op Texel vind je musea voor jong en oud. Denk aan het Cultuurhistorisch Museum in De Waal, het Luchtvaart- en Oorlogsmuseum in De Cocksdorp, de Oudheidkamer in Den Burg, Juttersmuseum Flora in De Koog en natuurlijk Ecomare, Kaap Skil en de Vuurtoren. De meeste Texelaars zijn trots op de rijke geschiedenis van het eiland en vertellen er graag over.

Beach Food Festival

Evenementen

Vooral zomers zijn er enorm veel leuke evenementen op het eiland. Bekijk via de link hieronder de agenda, om je vakantie om een mooi evenement heen te kunnen plannen. Er is voor elk wat wils. Van de Schapenfokdag tot het Tropical Sea Festival en van het Wind Festival tot het Dutch Birding Weekend.

Lepelaar Texel

Vogels kijken

Texel is een echt vogeleiland. Vogelliefhebbers komen van ver om hier bijzondere soorten te spotten en natuurlijk voor een bezoekje aan het Vogelinformatiecentrum. Hier kun je terecht voor tips, benodigdheden als verrekijkers, boeken, etcetera. Ook kun je op Texel mee met prachtige excursies. Gebieden waar je goed kunt vogelen zijn onder meer Ottersaat, De Schorren en De Geul.

Labora IJs

Producten

Het Juttertje, ijs van Labora, aardbeien van De Reuze Aardbei, maar ook vis, koffie, kaas, bier of koekjes. Texelse producten vind je overal op het eiland. Het keurmerk ‘Echt Texels Product’ is in het leven geroepen om de kwaliteit van deze producten te waarborgen en promoten. Wil je meer weten van een product? Volg dan bijvoorbeeld een rondleiding bij Kaasboerderij Wezenspyk, of een van de Texelse brouwerijen!

Vergelijk aanbiedingen